Son aylarda çıkan kitaplardan okunmaya değer dört tanesini seçtik. Kitaplara parayla birlikte paradan daha değerli bir şey daha, yani zamanınızı verdiğinizi unutmayın ve seçiminizi iyi yapın.
Varolmayanlar
Doğu Yücel
Doğan Kitap
Babasından kalan dolmakalemle yazdığı hikayelerin gerçekleştiğini keşfeden genç bir adam…İki bin küsur yıldır hayalleriyle dünyanın kaderini değiştirmeye çalışan gizli bir birlik…Varolmayanlar… Doğu Yücel sınırsız bir hayalgücüyle yarattığı dünyayı, içinde yaşadığı (hapsolduğu!) mevcut dünyanın popüler kültür imgeleri ve bilgileriyle bezeyip önümüze seriyor. (Bknz. Bret E. Ellis) Günümüzde geçse de, anakarakteri içimizden olsa da bir kaçış edebiyatı eseri Varolmayanlar.
Paulo Coelho
Fernando Morais
Can
90’ların ikinci yarısının hemen başında Simyacı ile başlamıştı Coelho’yla hikayemiz. (Okuduğum ilk ve son Coelho kitabıydı.) Çok satan pek çok kitabın ardından renkli yaşamına yakışır bir biyografi kitabı yazılmış bugün Coelho’ya. Yazar üç yıl boyunca tüm geçmişini didiklemiş, anı defterlerini okumuş Coelho’nun ve ortaya bu kapsamlı kitap çıkmış. Coelho’nun eserlerini okumuş olanlar kadar, okumamış olanlarından ilgisini çekecek ilginç ayrıntılarla dolu kitap.
En Karanlık Kuş
Joel Rose
İthaki
Tarihi-polisiye meraklılarını heyacanlandıracak bir kitap. 19. yüzyıl New York’unda geçen hikayede korkunç şekilde işlenmiş bir cinayet, bir dedektif, çözülmesi gereken esrarengiz sırlar ve en önemlisi de Edgar Allan Poe var. Üstelik ipuçları Poe’nun şiirler ve öykülerinde saklıdır. Şüpheleri Poe’nun üstüne çekecek ipuçlarıdır bunlar.
Hayaletgören
Friedrich Schiller
Can
Alman oyun yazarı ve şair Friedrich Schiller’in tek romanı. Schiller’in okültizm, ve spiritizma motifleriyle dönemin komplo teorilerini ustalıkla harmanladığı Hayaletgören, Venedik’te bir Alman prensinin başından geçenleri konu alıyor. Schiller’in, 1787-1789 arası tefrika edilen eserinde kullandığı anlatım teknikleri Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft ve Clark Ashton Smith gibi isimlere ilham vermişti.