BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Festival

Ters Ninja, ArToros 1.Uluslararası Alternatif Turizm Kültür-Sanat Çalıştayı ve Festivali’nde

artoros

İlk defa düzenlenecek olan ve dünya çapında bir çok farklı disiplinden sanatçıyı bir araya getiren yeni bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor Antalya. 25 Ağustos – 1 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale sanatçı yollayan ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Amerika, Japonya, Almanya, İtalya, İngiltere, Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, İran, Bulgaristan, Ürdün, Bangladeş, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya ve Karadağ.

Farklı dallarda üretim yapan, yirmi ülkenin katılımıyla 140 sanatçının yer aldığı festival 25 Ağustos 2014 ‘te Toros’ların zirvesinde start alıyor. ARTOROS Kültür ve Sanat “yel vursun erisin dağların karı” (Karacaoğlan) teması ile resim, heykel, sıcak ve soğuk cam sanatı, mixed-media, fotoğraf, müzik, sinema, şiir –edebiyat, grafik, seramik, batik, keçe ve moda tasarım alanında yetkin sanatçılar yer alacaktır.

Antalya’da yaşayan fotoğraf sanatçısı, Akın Acar, Mehmet Aslan Güven, Erkan Kalenderli, Cengiz Karlıova, Akın Acar, Zehra Çöplü, İbrahim Göksungur, Masis Üşenmez, Sedat Antay ve Neslihan Yazıcılar fotoğraf sunumlarıyla yer alacaktır.

Yücel Dönmez‘in Amerika’da ödül alan ve dünyanın birçok yerinde etkinliklerde yer alan work shop çalışmaları çocuklarla çağdaş sanat çalışması olarak festivalde yer alacaktır.

Azerbaycanda bulunan “Dünya Minyatür Kitaplar Müzesine kabul edilen, şair-yazar Ümit Yaşar Işıkhan’ın “Okunabilir dünyanın en küçük kitabı” izleyicilerle buluşturulacak ve katılımcı kuruluşlara simgesel olarak armağan edilecektir.

Ahmet Taşhomcu dünyanın birçok yerinde yaptığı torna seramik showlarıyla halkla buluşacaktır.

Sanatçılar yöresel kıyafetler eşliğinde, bölgeye ait türkülerle Kına gecesi mizansen olarak canlandırılarak, Altınbeşik Gelini özel gelinlik tasarımıyla stilist Moda tasarımcısı Öğrt. Görev. Nebahat Çağıl tarafından defile gösterisi yapılacaktır.

EXPO 2016 Antalya, ARTOROS Kültür Sanat Festivali bünyesinde, ”Çocuk Gözüyle” temalı workhshop çalışmalarını ARTOROS sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Projenin önemli bir ayrıntısı da, üretilen eserlerin dünyanın çeşitli noktalarındaki Sergi, Fuar ve benzeri etkinliklere katılımını sağlamak amacını öncelikli gözeten, evrensel kültürü kucaklayacak yetkinlikte sanat köylerini hayata geçirecek dönüşümü yaratmak, çocuk ve gençlerin sanat bilincini geliştirmek ve dünya sanatçıları ile buluşturmak, anlamlı tanıtımlarla bölgeyi kültür turizmi ile tanıştırmak, canlandırmak ve dünyaya duyurmak, cazibe merkezi yapmaktır.

Amaç ülkemiz turizmini; sanatla, kültürle, dostlukla kendi ülkemizin yararına kullanmak için bir araya gelebilmektir.

Program:

artoros2

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et