BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Kılıç ve Büyü janrının babası Robert E. Howard (1906-1936) çoklukla Barbar Conan’ın yaratıcısı olarak tanınır. Oysa fiziğinin aksine kendisini 30 yaşında intihara sürükleyecek narin bir kimyaya sahip Howard çelik kaslı Kimmeryalı dışında hayaller aleminden bizim diyarımıza Solomon Kane ve Kull gibi iki güçlü karakter daha sürüklemiştir.

Görkemli Çizgiroman-ım!

Birlikten kuvvet doğar dediler ve KULL’un bütün maceraları birleştiler: Kull’un Vahşi Kılıcı

Kılıç ve Büyü janrının babası Robert E. Howard (1906-1936) çoklukla Barbar Conan’ın yaratıcısı olarak tanınır. Oysa fiziğinin aksine kendisini 30 yaşında intihara sürükleyecek narin bir kimyaya sahip Howard çelik kaslı Kimmeryalı dışında hayaller aleminden bizim diyarımıza Solomon Kane ve Kull gibi iki güçlü karakter daha sürüklemiştir.

İlkel savaşçıların en ünlü ikinci ismi Kull’un bugüne dek yayımlanan tüm maceraları iki kalın cilte doluştu.2 ciltlik Kull’un Vahşi Kılıcı serisi Çizgi Düşler markasıyla yayınlanıyor.

Ege Görgün (Landlord)

Kılıç ve Büyü janrının babası Robert E. Howard (1906-1936) çoklukla Barbar Conan’ın yaratıcısı olarak tanınır. Oysa fiziğinin aksine kendisini 30 yaşında intihara sürükleyecek narin bir kimyaya sahip Howard çelik kaslı Kimmeryalı dışında hayaller aleminden bizim diyarımıza Solomon Kane ve Kull gibi iki güçlü karakter daha sürüklemiştir. İki karakter de popüler kültüre mâl olsa da, Conan’ın şöhretine ve tirajına ulaşamamıştır. Oysa, örmeğin Kull, Conan’dan çok daha önce gün yüzüne çıkan, hatta Kılıç ve Büyü janrının yayınlanan ilk hikayesinin de kahramanı olan bir karakterdir.

Yer verdiği fantastik hikayelerle kendi efsanesini yaratan Weird Tales dergisinin 1929 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan Gölge Krallığı yalnızca Kılıç ve Büyü janrının ilk eseri değil, Atlantisli Kull’u okura takdim eden ilk basılı eserdir. Kull, Conan’ın yaşadığı dönem olan Hiborya çağının öncseinde, henüz sular altına gömülmemiş Atlantis’te doğmuş ama anayurdunu genç yaşta terk etmek zorunda kalıp Thurian kıtasında macera peşine düşmüş barbar bir savaşçıdır. Bu maceralar onu sonunda Valusya ülkesinin tahtına çıkaracak ve Atlantisli Kull’u Kral Kull yapacaktır.

Howard’ın 1924’dan 1936’ya kadar yazdığı Weird Tales dergisinde toplam üç Kull öyküsü yayımlanır. Derginin editör Farmsworth Wright bilmediğimiz bir nedenden dolayı kendisine gönderilen diğer Kull öykülerini reddeder. Kimine göre bunun nedeni öykülerin fazla fantastik unsur içermemesi, kimine göreyse editörün işgüzarlığıdır. Neticede Wright’ın sık sık Lovecraft’ın öykülerini de geri çevirdiği bilinmektedir.

Howard’ın barbarlarının çizgi roman sayfalarında boy göstermesi ise 1970’te gerçekleşir. Yazar Roy Thomas, İngiliz çizer Barry Windsor-Smith (sonra John Buscema) ile bir takım oluşturup Kimmeryalı Conan’ın maceralarından olağanüstü çizgi romanlar çıkarırlar. Kull’un çizgi roman kareleri arasındaki yolculuğu ise 1971’de başlar. İlk kez Creatures on the Loose dergisinin 10 sayısında görünen Kull çok geçmeden kendi dergisine kavuşur ama bu macera yalnızca iki sayı sürer. 1972’de 15, 1976’da 29, 1983’te ise 10 sayılık yayın maceraları yaşar.

Çizgi Düşler’den çıkan Kull’un Vahşi Kılıcı 1 yukarıda sözünü ettiğimiz yayın dönemlerinde çıkan tüm Kull maceralarını bir araya getiren iki ciltten birincisi. 443 sayfalık ciltte Roy Thomas, Barry Windsor-Smith, Bernie Wrightson, Chuck Dixon, Gerry Conway gibi çizgi roman dünyasının yetenekli yazar ve çizerlerinin işlerinin keyfini uzun soluklu bir şekilde sürme fırsatı buluyorsunuz.

İlginizi çekebilir...

Basın Bülteni

Her yıl Eylül ayında gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’ni düzenleyen Seyir Derneği Ayvalıklılardan gelen talep üzerine 2025’te bir Kış Festivali başlatıyor. 29 Ocak –...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et