2009 yılında Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması’nda Türkiye birincisi olan Batı Yakası ilk albümleriyle rockseverlere “merhaba” dedi.
Korhan Çelik (Vokal/gitar), Can Bezgen (gitar), Altuğ Şenal (basgitar) ve davulda Ergün Yıldız’dan oluşan Batı Yakası’nın doğuşuna tanık oldum desem yeridir. Birinci oldukları ve onları İstanbul’daki finale taşıyan, Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması’nın Çanakkale ayağında ben de organizasyon mekanı Hayal Kahvesi’ni dolduranlardan biriydim. Sahnedeki performanslarıyla birinci olacaklarını hemen belli etmişlerdi açıkçası.
İstanbul çıkışlı bir grup değil Batı Yakası, birbirlerini Çanakkale’de okurken bulmuşlar. Hepsi okumuş çocuklar anlayacağınız. Grup Korhan ve Ergün tarafında 2003 yılında E.T.K.İ. adında kurulmuş, Batı Yakası adını ise Çanakkale’de almış.
Son derece şanslı bir grup Batı Yakası çünkü müzik piyasasını işi bilen ağabeyler tarafından çevrenlenmiş durumdalar. Örneğin prodüktör olarak Cem Özkan gibi bir isimle çalışma imkanı bulmuşlar. Gece Yolcuları’ndan Uğur Arslantürk süpervizörlük yapmış kendilerine. Albümlerinin kapağını Rock ortamlarının efsane figürü Aptülika çizmiş. Kapak bu yeni ve genç grubun rock müzik camiasına girişini ve sıcak bir hoş geldin ile karşılanmasını resmediyor. Resimde dünya ve Türkiye müzik tarihine şekil vermiş 230 sanatçı var. (Bakalım hepsinin teker teker kim olduğunu bulabilecek misiniz? Müzik dışında da birkaç kişi çarptı benim gözüme.)
Yarışmanın Çanakkale ayağında dinledim sizi. Sahnedeki enerijinizi ve şarkınızı beğenmiştim. Kendinize o gece ve final için şans veriyor muydunuz?
Tabii ki amacımız o yarışmada iyi bir derece alabilmekti. Kendimize şans tanımaktan ziyade kendimize güvenimiz vardı demek daha doğru olur. Sahne enerjimize ve iletişimimize de güvenimiz tamdı. Sanırız birinci olmamızdaki en büyük etken bu oldu.
Çok gençsiniz? Profesyonelliğe hazır hissediyor musunuz kendinizi?
Profesyonellik yolunda genç olduğumuz için kendimizi daha şanslı hissediyoruz. Nitekim profesyonelliğe adım atmış bulunmaktayız. Bundan sonraki amacımız daha ilerisine gidebilmek, şarkılarımızı onbinlere tek bir ağızdan söyletebilmek ve büyük başarılara imza atabilmektir. Henüz albüm çıkmadan önce Türkiye çapında gerçekleştirdiğimiz birçok konserle kendi şarkılarımızı dinleyenlerle paylaşma imkanı bulduk ve çok olumlu tepkiler aldık.
İlk albüm önemli ama her şey demek değil. Müzik dışında bir B planınız var mı hayat konusunda?
Hepimizin müzik haricinde uğraştığı dallar var. En basitinden eğitimlerimize devam ediyoruz. Diğer yandan herkesin ayrı yapabileceği meslek dalları mevcut. Fakat müziğimizi ve grubumuzu buraya kadar taşıyıp getirdikten sonra kesinlikle müzikten kopmak istemiyoruz..
Hazır şarkılarınız var mıydı albüm için, yoksa sıkı bir çalışma mı yaptınız albümü doldurabilmek için?
Yarışmadan sonra bitmiş olarak nitelendirebileceğimiz 3 tane parçamız vardı. Diğer yandan ise bitmemiş olarak birçok malzeme bulunuyordu tabii ki elimizde. Sonuçta grubun her üyesi sürekli üreten insanlar. Programlı ve aylar süren bir çalışma sonucu 10 tane şarkıdan oluşan bir Batı Yakası albümüne imza attık.
Müziğinizi kendi kelimelerinizle tarif edebilir misiniz?
Grubumuzun isminden de anlaşılacağı gibi batıya yakın bir müzik türümüz var. Fakat bulunduğumuz coğrafi konum ve kültür itibarı ile grubumuzun sound’unda Türk ezgileri de yok değil.
Kendinize ve tarzınıza yakın bulduğunuz yerli ve yabancı gruplar hangileri?
Hepimizin hayatında etkilendiği büyük isimler vardır. Bizim için bunlardan bazıları Foo Fighters, The Doors, Guns’n Roses, Coldplay, Muse gibi isimler olabilir… Türkiye’den ise Barış Manço, Cem Karaca ve Erkin Koray‘dan tutun da günümüze kadar olan birçok sanatçıyı ve grubu dinliyor ve takip ediyoruz. Yani müzik yelpazemizi çok geniş tutmaya özen gösteriyoruz.